ææ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den Gamle By i Aarhus

 

view fra Tårborgs tårnvindue

 

Købstadsmuseet "Den Gamle By" i Aarhus fortæller historien om de Danske købstæders boliger, mennesker, håndværkere og handelsliv, i en periode der strækker sig fra 1600 tallet til nyere tid.

Man befinder sig i en tidslomme.


I menuén til venstre kan du vælge mellem link til Den Gamle Bys boliger i 1974 området eller link til Den Gamle Bys hjemmeside.


Det ældste afsnit af byen, med boliger, forretninger og huse  stammer fra en perioden der strækker sig fra 1600 tallet til  midten af 1800 tallet. Den tids håndværk, boliger og mennesker kan opleves, da de er en fast del af hverdagen i Den Gamle By. 

 

Det nyere område med bygninger fra begyndelsen af 1900 tallet, kaldes 1927 området. 
Dertil kommer det nyeste område med forretninger og boliger fra perioden omkring 1974.

 

Bygningerne i "Den Gamle By" har deres egen historie, der ikke nødvendigvis er den samme historie, der fortælles i lejlighederne eller forretningerne i dette nye kvarter.

 

Mange af husene i Den Gamle By, stammer fra forskellige steder i Danmark og inden de skulle rives ned, har man været heldig, at få "reddet" husene for eftertiden ved at flytte eller kopiere disse for så at  genopføre disse i "Den Gamle By" i Århus.


Naturligvis kan jeg ikke beskrive alt om "Den Gamle By" men måske har jeg skærpet læserens interesse.

Generelt om "Den Gamle BY" så er der mange detaljer, historier, beskrivelser af igangværende og nye projekter samt af aktuelle udstillinger, understøttet af mange billeder herom, som du kan læse og se meget mere om på "Den Gamle By"´s hjemmeside.

 

• Jørn Meyer •